Nieuws overzicht

Hieronder staan de meest recente nieuwsberichten van Rijnland.

Nieuwe Driemanspolder opent met digitale rondleiding van Arjan Postma

Zoetermeer: het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder is geopend. Vanaf vandaag, 1 juli, 12:00u, kan iedereen genieten van dit bijzondere gebied. De bestuurders van de vijf betrokken overheden gaven digitaal het startsein voor de volgende fase in de rijke geschiedenis van de polder. Aan de opening wordt in deze bijzondere tijd niet stilletjes voorbij gegaan maar hij wordt gevierd met een rondleiding in de vorm van een podcast door Boswachter Arjan Postma. Een bijzonder cadeau aan de omgeving, die staat te popelen om het gebied te ontdekken.

Rioolwater en het coronavirus

Al eerder hebben we bericht over wat het riool ons over Corona kan vertellen. Als er in een stad meer mensen besmet raken door Corona, komen er via de ontlasting meer sporen van COVID-19 terecht in het riool. Door deze virusgehalten te volgen in rioolwater, krijgen we niet alleen meer zicht op de bestaande infecties in een stad, maar ook beter grip op de besmetting op langere termijn. Dankzij het monitoren van rioolwater kunnen we bij wijze van spreken iedere winter weten waar mensen in welke regio extra alert moeten zijn.

Rijnland meet tevredenheid omgeving bij werk aan sluizen Spaarndam

Werkzaamheden aan de monumentale sluizen in hartje Spaarndam kunnen niet ongemerkt uitgevoerd worden. Informatie over te verwachten hinder helpt om de verwachtingen te managen. Het hoogheemraadschap van Rijnland vindt een goede relatie met de omgeving belangrijk. Bij de werkzaamheden aan de sluizen in Spaarndam worden betrokken burgers gevraagd, om zich voor de start van de eerste werkzaamheden, uit te spreken over de geplande aanpak. Tijdens elk deelproject blijft Rijnland de tevredenheid monitoren.