Nieuws overzicht

Hieronder staan de meest recente nieuwsberichten van Rijnland.

Jeugddijkgraaf opent samen met studenten Rijnlandse Escaperoom Code Blauw

Ontsnappen aan een overstroming en heftige regenval. Hoe maak je jongeren bewust van de gevolgen van klimaatverandering en het belang van duurzaamheid. Vier studenten van de Universiteit Leiden en de Haagse Hogeschool wonnen in juni 2018 zowel de publieksprijs als de juryprijs van de Sustainable Business Battle. Zij presenteerden vorig jaar namens het hoogheemraadschap van Rijnland het idee om een water escaperoom te bouwen. “Met special effects creëren we een spannende, interactieve en confronterende ervaring die tegelijkertijd ook educatief en bewustwording vergrotend is,” aldus Bastiaan de Roo, directeur van PLNT

Rijnland Magazine editie februari is uit!

In het februarinummer van Rijnland Magazine is er uiteraard aandacht voor de waterschapsverkiezingen, want op 20 maart mogen we weer stemmen! Verder denkt Rijnland proactief mee over de nieuw in te richten duurzame woonwijk op het terrein van voormalig marinevliegkamp Valkenburg. Met 400 agrariërs halen we de bezem door de middelenkast en pakken met gemeente Noordwijk de wateroverlast van de Parallel Boulevard in Noordwijk aan. In Ter Aar krijgt water weer alle ruimte en ten slotte nemen we een duik in de geschiedenis van de monumentale Woerdersluis in Spaarndam. Veel leesplezier!

Tegels eruit bij de Goudse Casimirschool

De kinderen, leerkrachten en ouders van de Casimirschool hebben er lang op gewacht, maar eindelijk was het zover, het schoolplein van de Casimirschool op de Groeneweg wordt aangepakt. Donderdag 21 februari haalden wethouder Hilde Niezen en hoogheemraad Marco Kastelein samen met de CasiKids de eerste tegels uit het huidige schoolplein. Hiermee werd het startsein gegeven voor de transformatie van het saaie, grijze schoolplein naar een spannend, leuk en duurzaam schoolplein met volop ruimte voor groen en water.