Aanleg Piekberging Haarlemmermeer in volle gang

Piekberging Haarlemmermeer wordt in de polder aangelegd om snel water te kunnen opvangen bij wateroverlast in de toekomst. Voor de rest van de tijd kan de grond worden ingezet voor landbouw. Naar verwachting is de piekberging medio 2023 gereed.

Piekberging bereidt ons voor op klimaatveranderingen

Sjaak Langeslag: “We verwachten dat de Piekberging Haarlemmermeer eens per 15 jaar zal worden ingezet. In geval van wateroverlast blijft het water dan enkele dagen in de berging staan. Daarna pompen we het water weer terug, zodra het waterpeil in de boezem op aanvaardbaar niveau staat.”

DSC_4918.jpg

De piekberging in het zuidelijke punt van de Haarlemmermeer is één van de maatregelen waarmee we ons voorbereiden op klimaatveranderingen. Het biedt niet alleen waterveiligheid voor Haarlemmermeer, maar voor een veel grotere regio.

Onthulling informatiebord en dronebeelden

Deze week onthulden hoogheemraad Sjaak Langeslag en wethouder Mariette Sedee van gemeente Haarlemmermeer een informatiebord op locatie. Ook werd er gekeken naar de voortgang van het werk. Dit ging via dronebeelden.

Dronebeelden piekberging Haarlemmermeer

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Hoe ver zijn we? De grondwerkzaamheden zijn nu in volle gang. Ook start de aanleg van de brug over de Hoofdweg West. Hier komt het kanaal waarmee het water de piekberging weer uit kan stromen.