Agrariërs verbeteren waterkwaliteit met de hulp van een coach

De werkzaamheden van agrariërs hebben grote invloed op de waterkwaliteit in Rijnland. De kerntaken van Rijnland zijn droge voeten en schoon water. Daarom is het belangrijk dat agrariërs maatregelen nemen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Landbouwportaal biedt uitkomst

Het Landbouwportaal Noord-Holland helpt hen daarmee. Via dit platform vinden agrariërs uit Noord-Holland informatie en tips en kunnen zij subsidie aanvragen voor efficiënte maatregelen. Zij kunnen daar ook een coach aanvragen die hen helpt met de keuze voor de beste maatregel. Lees het artikel om meer te weten over het werk van deze coaches.

Uitbreiding Landbouwportaal

Begin 2022 wordt het Landbouwportaal Noord-Holland uitgebreid voor het hele Rijnlandse gebied. Dan kunnen ook agrariërs in het Zuid-Hollandse deel van Rijnland een coachbezoek aanvragen en een subsidie voor het nemen van een maatregel indienen. Dit betekent wél dat voor Noord-Hollandse agrariërs in Rijnlands gebied het Landbouwportaal Noord-Holland van 1 juli 2021 tot begin 2022 niet bereikbaar is voor subsidieaanvragen. Coachbezoeken aanvragen kan nog wel.

Wilt u een maatregel treffen?

Wilt u in 2021 nog een maatregel treffen en daarvoor een subsidie aanvragen? Vraag dan via Landbouwportaal Noord-Holland tijdig een coachbezoek aan en zorg ervoor dat uw subsidieaanvraag 30 juni 2021 is ingediend.

(Foto Par-pa fotografie)