Beleef de Nationale Nachtvlinder Nacht

In de nacht van 3 en 4 september kun je meedoen aan de Nationale Nachtvlinder Nacht. Verbaas je over deze prachtige diersoort en de functie die vlinders hebben voor onze natuur.

Bijen en hommels zijn overdag goed zichtbaar, maar hoe zit dat eigenlijk met vlinders? Dagvlinders verzamelen zich rond bloeiende planten en vlinderstruiken, maar nachtvlinders leiden een verborgen leven. Hoe kunnen we deze soort te zien krijgen?

Tips en excursies

De Nationale Vlinderstichting biedt nu voor 3 en 4 september tips en excursies waarvoor je jezelf kunt aanmelden. Doe mee en laat je verrassen. Begin september zijn er volop mooie soorten te zien zoals de essengouduil, goudgele boorder en de lieveling. Op de website van de vlinderstichting staan nog meer soorten die nu voorkomen en hoe je deze kunt registeren op een kaart.

Aandacht voor insecten

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor insecten. En terecht. Insecten zijn de vliegende brigade van de biodiversiteit in onze natuur. Zonder bestuiving groeit er niets. Daarom vindt Rijnland insecten ook zo belangrijk. In de uitvoering van onze werkzaamheden houden wij rekening met de biodiversiteit en proberen wij de leefomgeving van insecten te verbeteren.