Beleef de Wereld Vismigratie Dag!

Beleef de Wereld Vismigratie Dag!

Zaterdag 24 oktober 2020 vindt voor de vierde keer de Wereld Vismigratie dag plaats. Vanaf mei 2020 hebben er meer dan 330 evenementen in 70 verschillende landen (een record) plaatsgevonden met als absoluut hoogtepunt de bijzondere uitzending die zaterdag wereldwijd voor iedereen toegankelijk is.

Wereld Vismigratie dag is een wereldwijd feest om het bewustzijn van de meanderende wateren en trekvissen te vergroten. Deze internationale dag van de vismigratie wordt gecoördineerd door de World Fish Migration FoundationEr worden wereldwijd verschillende webinars (Zoom) georganiseerd. De voertaal is Engels. Let op: er is één webinar speciaal in het Nederlands. Deze vindt plaats tussen 10:00 en 11:00 uur Nederlandse tijd. 

Gratis aanmelden en meer informatie!  

Meld je hier aan.

De organisatie is in handen van Hoogheemraadschap van Rijnland, OAK consultants, Ons Water, Sportvisserij Nederland en World Fish Migration Foundation. Iedereen is welkom. We lanceren in samenwerking met Sportvisserij Nederland een speciale film over vismigratie in Nederland.

Unieke Eurofishion Song Contest

Zaterdag sluiten we af met een wel heel bijzonder, digitaal event: een Eurofishion Song Contest. Geïnspireerd op het Eurovision songfestival. Deze contest is onderdeel van de Wereld Vismigratiedag. Finalisten spelen live onder toeziend oog van juryleden van over de hele wereld en een wereldwijd publiek. Mis het niet! Het vindt plaats op Nederlandse tijd van 20:00 tot 21:30 uur.

Schrijf je gratis in: Aanmelden

Meer informatie over de finalisten vind je op deze pagina

Inspiratie

Freek Vonk heeft speciaal voor Fish Migration Day een videoboodschap ingesproken: 

youtube link