Dankzij nieuw bellenscherm minder blauwalg in Nieuwe Meer én duurzame koeling

Blauwalg in de Nieuwe Meer leidt tot grote overlast voor omwonenden – waaronder woonbootbewoners – zwemmers en andere recreanten. Daarom bestrijden we blauwalg al sinds 1993 met een bellenscherm. Samen met partner Vattenfall legden we een nieuw bellenscherm aan. Om de blauwalg in toom te houden én om duurzame koeling te leveren.

Het bellenscherm

“De luchtbellen creëren een stroming die de blauwalg naar beneden trekt. Daar is het donker, groeien ze niet meer, en sterven ze af.” legt Johan Oosterbaan uit, adviseur waterkwaliteit bij Rijnland.

Duurzame koeling

Dankzij het nieuwe bellenscherm bellenscherm kan Vattenfall het koude water, diep in de plas, direct gebruiken om duurzame koeling te leveren aan gebouwen in Amsterdam.

Raymond van Bulderen van Vattenfall: “Bij het oude scherm vond nog vermenging plaats van warm water dichtbij de oppervlakte en het koude water onderin de plas. Daardoor was het koude water niet goed genoeg om rechtstreeks te leveren. We moesten dit eerst in onze koudecentrale verder koelen om op de juiste temperatuur te komen.”

Met de komst van het nieuwe scherm is dat veranderd. Het scherm is nu geplaatst op 15 meter diep, in plaats van 30 meter (de bodem). Volgens onderzoek van Deltares moet dit diep genoeg zijn om de blauwalg ‘in het donker te zetten’. En om het koude water onderin de plas onaangeroerd te laten.

Samenwerking

Het nieuwe bellenscherm is gerealiseerd in samenwerking met de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en Vattenfall.

Hoogheemraad Waldo von Faber: “Hoewel het een intensief traject is geweest vind ik dit een prachtig voorbeeld van samenwerking. Met dit bellenscherm hebben we het belang van een goede waterkwaliteit voor inwoners kunnen verbinden met de mogelijkheid om alternatieve energie te winnen.”

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren