Buurmeisje plant eerste boom in Nieuwe Driemanspolder

Buurmeisje plant eerste boom in Nieuwe Driemanspolder

Vanochtend - 20 februari - vroeg is de eerste jonge boom geplant in de Nieuwe Driemanspolder. Danique Kluivers, dochter van de manege-eigenaar aan de Voorweg in Zoetermeer, heeft de eerste kluit een plekje gegeven in de polder.

Het ketenpark van de projectorganisatie staat al jaren in het weiland achter het Ruitersport Centrum De Voorweg. Omdat het projectgebied later dit jaar zal worden opengesteld als natuur- en recreatiegebied voor de omgeving, is het symbolisch dat het buurmeisje de eerste boom heeft geplant. Zo kunnen zij samen opgroeien in de Nieuwe Driemanspolder!

“Ik vond het super leuk om te doen en ook wel spannend”, aldus Danique. “Er komt een speciaal bordje bij de boom te staan. Ik zal eens in de zoveel tijd langsgaan om een kijkje te nemen.”

Dit voorjaar zal de beplanting van het natuur- en recreatiegebied verder worden gerealiseerd. De natuurwaarden voor het piekbergingsgebied in de Nieuwe Driemanspolder worden ingericht vanuit een cultuurhistorisch perspectief op het polderlandschap, met bloemrijk rietland en nat grasland.

Het hoger gelegen zuidelijke gedeelte wordt ingeplant met verschillende bosplantsoenen. In de komende periode worden rond de 1000 bomen geplant in het gebied, variërend van beuken, linden, kersen, okkernoten (walnoot) en populieren, tot knotwilgen en appelbomen . Op deze wijze ontstaat een gevarieerd landschap met veel diversiteit aan natuur. We houden u graag op de hoogte over de ontwikkeling van de natuur in dit bijzondere gebied.