Fietsbrug feestelijk overgedragen aan het recreatieschap Spaarnwoude

Fietsbrug feestelijk overgedragen aan het recreatieschap Spaarnwoude

Rijnland heeft het eigendom van de fietsbrug in Halfweg overgedragen aan het Recreatieschap Spaarnwoude. De overdracht werd al fietsend gevierd door Mariëtte Sedee, bestuurslid Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder gemeente Haarlemmermeer, en hoogheemraad Marco Kastelein.

De fietsroute door de groene gebieden van Haarlemmermeer en Amsterdam is aantrekkelijk voor fietsers en een populaire woon-werk route tussen Amsterdam en Haarlem. De recreatieve waarde was de aanleiding voor het recreatieschap om de 56 meter lange houten fietsbrug in eigendom te nemen.

De brug is opgeknapt op kosten van Rijnland. De brug was in een slechte staat en is daarom in zijn geheel gerestaureerd. Hierdoor heeft het recreatieschap de komende jaren relatief weinig kosten aan de brug en kan er tijdig worden gereserveerd voor groot onderhoud en vervanging in de toekomst. Mariëtte Sedee: “Dat mensen dicht bij huis kunnen ontspannen in een groene omgeving is van grote waarde. Dankzij deze herstelde fietsbrug kunnen vele fietsers gebruik blijven maken van een aantrekkelijke groene fietsroute.”

 

Op de foto: Wethouder Mariëtte Sedee (rechts) en hoogheemraad Marco Kastelein (links) nemen de vernieuwde brug in gebruik. (foto: Jacqueline van den Heuvel)