Groen Klimaatplein: inspiratie voor een groene tuin

Een groene tuin is beter bestand tegen hevige regenval en grote droogte waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit. Om mensen te helpen hun tuin te vergroenen is afgelopen woensdag in Hazerswoude-Rijndorp het eerste Groen Klimaatplein in Rijnland geopend.

Het Groen Klimaatplein is ontstaan ut een samenwerking tussen de gemeente Alphen aan den Rijn, Tuinbranche Nederland, het hoogheemraadschap van Rijnland en tuincentrum de Bosrand. Door klimaatverandering is het voor het hoogheemraadschap van Rijnland steeds moeilijker om het water in de sloten schoon én op het juiste peil te houden. Met kleine aanpassingen in en om het huis kunnen mensen zelf hun steentje bijdragen. Daarom is het hoogheemraadschap partner in dit initiatief.

IMG_2304

Het Groen Klimaatplein werd afgelopen woensdag feestelijk geopend in het bijzijn van Waldo von Faber, hoogheemraad, Kim van Haaster, directie De Bosrand en Gert van den Ham, wethouder Alphen aan den Rijn.

Wat biedt Groen Klimaatplein?

In het Groen Klimaatplein krijgen tuinliefhebbers informatie over bijvoorbeeld het aanleggen van een groen dak en het verwerken van water tuin, maar ook over welke planten mensen het beste in de tuin kunt zetten als ze besluiten om (een deel van) de tuintegels te verwijderen. Kijk voor meer informatie op groenklimaatplein.nl.