Groenblauw schoolplein Casimirschool Gouda feestelijk geopend

Groenblauw schoolplein Casimirschool Gouda feestelijk geopend

Vrijdag 5 juli was de feestelijke opening van het vernieuwde schoolplein van de Casimirschool in Gouda. Adjunct directeur Renske Kleintjes (links) en burgemeester Mirjam Salet (rechts), openden het plein door het onthullen van het bord met alle sponsoren. In een paar maanden tijd is het oude versteende plein omgevormd tot een gevarieerd schoolplein met bomen en planten. Zeker in de binnenstad van Gouda waar relatief weinig groen is, helpt elk stukje extra groen voor het opvangen van regenwater.

Het was op 21 februari van dit jaar dat hoogheemraad Marco Kastelein samen met wethouder Hilde Niezen van de gemeente Gouda de aftrap gaf voor het groenblauwe schoolplein van de Casimirschool. Rijnland heeft 10.000 euro bijgedragen aan de realisatie van het schoolplein. Rijnland steunt dit schoolplein in het kader van een pilot ‘maatschappelijke initiatieven’. Het doel van deze pilot is experimenteren en leren hoe Rijnland beter kan aansluiten op maatschappelijke bottom-up initiatieven.

     

Voormalig tegelplein (links) en eerste tegel eruit door hoogheemraad Marco Kastelein, wethouder Hilde Niezen samen met de CasiKids


Wat is het schoolplein van de Casimirschool mooi geworden!

Met het veranderende klimaat, waarbij het langer droger en warmer is en er vaker hevige neerslag valt, zijn dit soort schoolpleinen hard nodig. Bij een groenblauw plein krijgt water de kans om in de grond terecht te komen voordat het overlast geeft. Daarnaast zorgen planten en bomen voor zuurstof en koelte en een goede omgeving voor vlinders, bijen en andere insecten. Een groenblauw plein heeft bovendien een positieve invloed op het speelgedrag, de gezondheid, het plezier en de concentratie van kinderen. 

Meer informatie over maatschappelijke initiatieven?

Wilt u meer horen over de pilot maatschappelijke initiatieven? Neem dan contact op met Laura Huigens via ons klant Contact team t o.v.v. Maatschappelijke Initiatieven.