In memoriam Sjaak Langeslag

Bevlogen bestuurder met een groot hart.

Dinsdag 29 november ontvingen we het verdrietige bericht van het overlijden van onze hoogheemraad Sjaak Langeslag. Nog niet zo lang geleden kregen we te horen dat hij niet meer zou genezen van kanker. Ondanks dat, kwam zijn overlijden toch nog onverwachts en veel te snel.

Sjaak Langeslag was sinds 2009 betrokken bij Rijnland. Eerst als lid van de verenigde vergadering en sinds 2015 als hoogheemraad. Hij was een betrokken bestuurder met een enorme passie voor alles wat hij deed. Hij was een strateeg en een slimme denker. Hij zag wat er nodig was voor de inwoners en bedrijven van Rijnland en hoe we dat konden bereiken.

Bijzonder trots was hij op projecten zoals de piekberging in de Haarlemmermeer bij Abbenes, het emissieloos uitbaggeren van de Langeraarse Plassen, en maatregelen om schade aan waterkeringen tegen te gaan.

We denken met grote waardering terug aan de inzet van Sjaak Langeslag voor het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij zette zich met hart en ziel in voor zijn idealen, voor inwoners en bedrijven en voor zijn collega’s. Hij was bovendien een hele fijne man om mee samen te werken. We gaan hem enorm missen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, zijn kinderen en kleinkinderen. We wensen de familie veel sterkte met dit grote verlies.

We bieden graag de gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen om daarmee uw steun uit te spreken aan de familie van Sjaak Langeslag. U kunt hiervoor op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur terecht bij het kantoor van Rijnland aan de Archimedesweg 1 in Leiden.