Meld kwetsbaarheden in één van onze digitale systemen

Rijnland werkt met verschillende digitale systemen. Dankzij deze systemen hebben wij goed zicht en controle op onze sluizen en gemalen. En deze sluizen en gemalen zorgen er weer voor dat wij ons gebied veilig en droog houden. Stel dat één van onze systemen gehackt wordt, dan kan dat betekenen dat wij de bediening over deze sluizen of gemalen kwijtraken en daardoor het water niet meer kunnen beheren.

Meldingsformulier, procedure en de spelregels

Om dat te voorkomen, vragen wij jouw hulp. Op deze nieuwe webpagina over Kwetsbaarheden vind je een webformulier waarmee je een kwetsbaarheid in één van onze systemen kunt melden.

Daarnaast hebben wij een procedure opgesteld over hoe we een melding het beste kunnen afhandelen en waarbij we samenwerken met het CERT-WM (Computer Emergency Response Team voor Water Management). In deze procedure staan de zogenaamde spelregels. Je leest hier hoe we met een melding omgaan en hoe lang het duurt voordat we het verwerkt hebben. Benieuwd naar deze spelregels? Neem dan een kijkje op deze pagina over de Spelregels.