Lekker buiten zwemmen

Lekker buiten zwemmen

Op 1 mei gaat officieel het zwemseizoen van start. Lekker buiten zwemmen. Want als de temperatuur het toelaat is het natuurlijk heerlijk om een verkoelende duik te nemen. Helaas is zwemmen in buitenwater niet altijd zonder risico’s.

 In ons magazine vertelt onze expert waterkwaliteit onder andere over blauwalg en de E-coli-bacterie. 

In Nederland kun je op de meeste plaatsen veilig buiten zwemmen, bijvoorbeeld in de zee, in meren, plassen en soms ook in kanalen en rivieren. Wij controleren de kwaliteit van het zwemwater alleen op officiële zwemwaterlocaties. Daarom kun je het beste kiezen voor één van deze wateren om je baantjes in te trekken.

Wees wel gewaarschuwd

Tijdens het buitenzwemseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober, controleren wij eens per twee weken alle zwemwateren binnen ons gebied. Meten we veel bacteriën, dan kán dit betekenen dat het water niet veilig is om in te zwemmen. Je kunt er zelfs ziek van worden.

De provincie handhaaft de zwemwateren. Daarom rapporteren wij onze meetgegevens aan de provincie. Bij een normoverschrijding geeft de provincie dan ook een waarschuwing of een zwemverbod af. Dit zie je dan op de zwemwaterborden bij de zwemlocaties, maar ook op zwemwater.nl.

Check op zwemwater.nl ook het zwemwater bij jou in de buurt en lees ook hun tips voor veilig zwemmen.