Lente bij Rijnland, Water Leeft!

Lente bij Rijnland, Water Leeft!

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu corona ons dichterbij huis houdt, ontdekken we hoe mooi de eigen buurt kan zijn. We hebben het jaargetijde mee, het is lente, de zon schijnt, en de natuur ontluikt. Aanleiding genoeg voor een mooie fiets- of wandeltocht in eigen omgeving, en een andere kijk op ons water.

Ontdek Ons Water

Nederland is een waterland en dat kun je merken. Als waterschap willen we laten zien hoe mooi ons water kan zijn, met aandacht voor alle flora en fauna daaromheen.

Stad en land

Groen en blauw gaan hand in hand, zowel in de stad als op het land. Stadsparken, vijvers, weilanden en sloten dragen stuk voor stuk bij aan een prettige leefomgeving. Bovendien zorgen ze voor verkoeling tijdens warme dagen.

Biodiversiteit

Om deze fraaie natuur in stand te houden, moeten we zorgen dat de biodiversiteit op orde is. Dat wil zeggen dat er genoeg insecten zijn die voor bestuiving van planten en gewassen kunnen zorgen. En dat de visstand in onze wateren voldoende gevarieerd is. Zo behouden vissen hun plaats in de voedselketen en kunnen ook andere diersoorten voortleven. Wanneer we ons bewust zijn van onze waterrijke omgeving, komen we al een stap verder. Water Leeft.

Ontdek meer over water in tijden van corona en beleef met ons de Rijnlandse Lente