Ode aan de Hollandse Waterlinies

Ode aan de Hollandse Waterlinies

Op 8 en 9 mei is het nationale molen- en gemalendag. Daarom lichten wij speciaal ons gemaal Spaarndam uit. Dit bijzondere en oude boezemgemaal stamt uit 1845. Het gemaal is de afgelopen eeuwen met haar tijd meegegaan: aangedreven met stoommachines tot volledig elektronisch aangedreven en op afstand bedienbaar. Knap staaltje innovatie! De bijzondere en authentieke schepraderen zijn gebleven.

Nationaal themajaar Ode aan het Landschap

Op vrijdag 3 september wordt het gemaal letterlijk en figuurlijk uitgelicht, naast een aantal andere bijzondere sluizen van Spaarndam. Dit in het kader van de Ode aan de Hollandse Waterlinies. Dit project is onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap. Op die dag brengen wij ook een Ode aan de Hollandse Waterlinies.

Activiteiten

Kom en ontdek de geheimen en verhalen van de Hollandse Waterlinies tijdens één van de activiteiten die de komende maanden plaatsvinden. Kijk op voor de actuele agenda en hou de social media kanalen van Rijnland in de gaten voor meer nieuws rondom de Waterlinie wandelingen in september.