hoofdkantoor rijnland

Persbericht: Voorlopige uitslag verkiezingen Rijnland

Op basis van 77% van de voorlopige uitslagen kunnen de eerste indicaties worden gemaakt. Het blijft daarom nog spannend.

Belang van water

Al eeuwen lang werkt Rijnland aan een toekomstbestendige leefomgeving. Zodat we over twintig, vijftig of honderd jaar nog veilig en gezond kunnen wonen, werken en genieten. Dijkgraaf Rogier van der Sande: “De opkomst van de waterschapsverkiezingen tot dusver  laat ons zien dat ook de inwoners van ons prachtige gebied het belang van water herkennen. Goed waterbeheer speelt bij alle toekomstige uitdagingen een belangrijke rol. En deze mooie uitdaging geef ik mee aan het nieuwe bestuur.”

Uitslag op partijniveau

Op 23 maart om 15.00 uur stelt het hoofdstembureau tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag vast. Dan worden ook de voorkeurstemmen per kandidaat bekend gemaakt. Op basis van de voorlopige uitslag is de volgende indeling te maken:

Op basis van 77% van de stemmen
Partij Stemmen in %
VVD 12,5%
PvdA 14,3%
Water Natuurlijk 13,3%
CDA 6,2%
Partij voor de Dieren 11,6%
50Plus 3,9%
ChristenUnie – SGP 5,8%
AWP, voor water, klimaat en natuur 5,7%
Goud 0,7%
BBB 16,3%
JA21 4,8%
Ondernemend Water 2,4%
Belang van Nederland 2,4%

Verenigde Vergadering

Op woensdag 29 maart wordt het nieuwe Algemeen Bestuur van Rijnland geïnstalleerd. Het Algemeen Bestuur van Rijnland wordt ook wel de Verenigde Vergadering (VV) genoemd. Vier jaar lang behartigen zij de belangen van de inwoners en gebruikers in het werkgebied van Rijnland.