Persleidingbreuk in Hoofddorp

Persleidingbreuk in Hoofddorp

Zondagavond 23 augustus is nabij de Rosenholmpad te Hoofddorp een lekkage in de persleiding ontstaan. Het hoogheemraadschap van Rijnland en Dunea hebben direct maatregelen getroffen om de breuk te dichten.

Omleiding rioolafvoer

Rijnland is meteen gestart met het realiseren van een tijdelijke omleiding van het rioolgemaal Hoofddorp Zuid naar de awzi Zwaanshoek. De bewoners zullen geen overlast ervaren door deze omleiding.

Door dit lek is vervuild afvalwater op de groenstrook naast het fietspad en de het oppervlakte water terecht gekomen. Medewerkers van Rijnland gaan het vervuilde water weg pompen.

Dunea gaat de lekkage repareren met medewerking van de aannemer van Heemskerk.

Verkeersregelaars

Verkeersregelaars zijn op locatie om het fietsverkeer in goede banen te leiden.

Bomen kappen

De leidingbreuk heeft direct naast een aantal bomen plaatsgevonden en om deze breuk te kunnen dichten moet er gegraven worden. Omdat met deze graafwerkzaamheden de kans bestaat dat de bomen omvallen op de nabijgelegen woningen, heeft de gemeente Haarlemmermeer toestemming gegeven om de bomen te kappen. De bomen zijn reeds gekapt en ze zijn nu bezig het groen te verwijderen om te kunnen beginnen met graafwerkzaamheden.

De reparatiewerkzaamheden starten naar verwachting maandagmiddag 24 augustus. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren.