Rijnland benoemt Mariël Middendorp tot nieuwe secretaris/algemeen directeur

Rijnland benoemt Mariël Middendorp tot nieuwe secretaris/algemeen directeur

Mariël Middendorp gaat half april aan de slag bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Nu is zij werkzaam als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Rijswijk. Zij volgt Caroline van de Wiel op, die dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt

Achtergrond

Mariël Middendorp (1975) studeerde klinische en gezondheidspsychologie in Leiden en Public Controlling in Rotterdam. Na een aantal jaar als (interim) manager bij de Rijksoverheid te hebben gewerkt, maakte zij eind 2009 de overstap naar de gemeenten. Eerst Barendrecht en vanaf medio 2013 werkte zij in Alphen aan den Rijn, als directeur dienstverlening en sociaal domein en plaatsvervangend gemeentesecretaris. Daarna werd zij gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Rijswijk. (fotograaf: Frank Jansen)

Aansluiten bij vragen uit de maatschappij

Dijkgraaf Rogier van der Sande kijkt uit naar een mooie samenwerking: “De Delta van West-Nederland staat onder druk en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Dat betekent dat we nog meer met anderen willen samenwerken, experimenteren en innoveren. Met Mariël Middendorp als secretaris algemeen directeur halen we iemand binnen die gewend is om samen te werken, maar ook met een open blik naar de toekomst kijkt.” Mariël Middendorp vult aan: “Ik zie mooie kansen en uitdagingen in het gebied van Rijnland. De ambitieuze omgeving van Rijnland spreekt me aan. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om samen te werken met een open oog voor de kansen die dat biedt. Ik kijk er naar uit om vanuit mijn nieuwe rol een hoogwaardige en effectieve bijdrage te leveren aan de uitvoering van een stevige en toekomstbestendige agenda voor Rijnland.”

Het huidige bestuur van Rijnland is aangetreden in 2019 en samen met de nieuwe secretaris algemeen directeur gaan zij zich richten op de samenwerking met andere overheden, agrariers en bedrijven. Het hoogheemraadschap van Rijnland wil aansluiten bij de vragen uit de maatschappij en politiek en daarvoor is het nodig met de samenwerkingspartners te experimenteren en te innoveren. Zo maken we het waterschap klaar voor de toekomst.