Rijnland gaat kades controleren in verband met droogte

Rijnland gaat kades controleren in verband met droogte

Vanwege het oplopende neerslagtekort (>150mm) gaat Rijnland drie kades in het gebied inspecteren. Op woensdag 10 juli meten we bij deze kades op welke diepte het vocht zit. Vochttekort kan leiden tot instabiliteit van de kade. Daarom is het belangrijk deze ‘droogtegevoelige’ stukken te controleren.

Bij een neerslagtekort over een lange periode neemt Rijnland maatregelen om o.a. het waterpeil op orde te houden, de stabiliteit van de kades te waarborgen en voldoende zoet water in het gebied aan te voeren. Woensdag 10 juli starten we met het vormen van een oordeel over het vochttekort op drie locaties. We inspecteren bij de NoordAase Vliet (Zoeterwoude), Linnaeusweg (Boskoop/Alphen aan den Rijn) en de Middelburgseweg (Reeuwijk). Deze drie kades vormen een indicatie voor het hele gebied. Aanleiding voor de controle is het oplopende neerslag tekort en de ervaringen van de droogtecalamiteit van 2018.   

Zomermonitor
De actuele stand van zaken over onder andere droogte en zwemwaterkwaliteit wordt gepubliceerd in de zomermonitor van Rijnland.

Mocht iemand zelf een beschadiging zien aan een dijk of kade, dan kan dat 24 uur per dag worden gemeld aan Rijnland via telefoon 071-306 3535. Medewerkers van Rijnland beoordelen dan ter plaatse hoe de schade kan worden beperkt en verholpen.