Rijnland partner Verwonder om de Hoek

Rijnland partner Verwonder om de Hoek

Het Leidse Verwonderpaspoort, waarvoor Rijnland een aantal jaar geleden een digitaal speleiland voor basisscholieren ontwikkelde, gaat verder in het platform ‘Verwonder om de hoek’ in de regio Holland Rijnland. Dit platform heeft als motto: kinderen ontdekken hun passies om de hoek.

Nieuw platform

Het nieuwe platform is opgezet als een grote verzamelplek van lokale buitenschoolse activiteiten. Educatieve partners kunnen er overzichtelijk hun aanbod kwijt, terwijl ouders en scholen maar één plek hoeven te raadplegen. Alle leermogelijkheden voor basisschoolkinderen worden zo op elkaar aangesloten om kwaliteit en toegankelijkheid te verbeteren.

Ondertekening convenant

Onder leiding van Yuri Matteman, voorzitter Verwonder om de Hoek en Yvonne van Delft, wethouder gemeente Leiden ondertekenden op woensdag 12 mei alle partners, waaronder schoolbesturen, gemeenten en educatieve aanbieders uit regio Holland Rijnland het convenant 'Verwonder om de hoek.

Rondleidingen en gastlessen

Vanaf woensdag, 19 mei vind je ons aanbod van rondleidingen en gastlessen in de klas ook op dit platform. Deze zomer wordt het aanbod uitgebreid met o.a. ‘Expeditie om de hoek’, waar kinderen van 8 tot 12 jaar verschillende interessante waterlocaties kunnen verkennen aan de hand van een gratis app.

Feestelijke livestream op woensdagmiddag 19 mei

Op 19 mei wordt het platform Verwonder om de hoek gelanceerd via een feestelijke livestream. Ben jij er ook bij?

Neem een kijkje bij verschillende partners en aanbieders, stel je vragen, en vier het grote moment mee. Een afwisselend feestelijk programma voor iedereen, vanuit je eigen woonkamer, kantoor of klaslokaal. 

Tijd: 13.30 - 14.30 uur

Locatie: Online, via het YouTube kanaal van Verwonder om de hoek. 

Meer weten?

Kijk dan op: www.verwonderomdehoek.nl, www.verwonderpaspoort.nl, www.expeditieomdehoek.nl of kijk wat wij op het gebied van educatie aanbieden..