Rijnland plaatst interactief slootspel op kinderboerderij Merenwijk

Rijnland plaatst interactief slootspel op kinderboerderij Merenwijk

Wat maakt een sloot vies en ongezond? Dat leren bezoekers van Kinderboerderij Merenwijk in Leiden vanaf nu in een nieuw spel.

Uit onderzoek blijkt dat het voeren van eenden en hondenpoep in de sloot slecht is voor de waterkwaliteit in de polder Merenwijk. De sloten worden er te nutriëntrijk van, oftewel voedselrijk. Dat klinkt goed, maar daardoor is er minder zuurstof in het water. ‘Veel bijzondere waterdieren en planten houden juist van zuurstofrijk water’, vertelt hoogheemraad Waldo von Faber. 

Het hoogheemraadschap van Rijnland is het waterschap dat in Leiden zorgt dat het rioolwater gezuiverd wordt, zorgt voor voldoende water én beschermt ons tegen overstromingen. Rijnland zet zich ook in voor verbetering van de waterkwaliteit in de sloten in en om Leiden. Kortom, ‘droge voeten en schoon water’.

Iedereen kan meehelpen om de sloten gezond en schoon te maken. Tijdens het Slootspel leer je niet alleen dat eendjes voeren niet zo’n goed idee is. Ook hondenpoep en zwerfafval komen aan bod.  Wanneer de quizvragen van het spel goed beantwoord worden, verschijnt er een schone sloot met verschillende waterplanten en dieren. Dit spel is mogelijk gemaakt door Rijnland en geschonken aan kinderboerderij Merenwijk. Dit om bij te dragen aan waterbewustzijn. Wil je een bezoek brengen aan de kinderboerderij? Check dan hier het adres en openingstijden.