slootspel

Rijnland plaatst Slootspel op stadsboerderij de Weidemolen

Wat maakt een sloot vies en ongezond? Dat leren bezoekers van stadsboerderij de Weidemolen in Zoetermeer vanaf nu door het Slootspel te spelen.

Dit spel is een variant op het Slootspel dat Rijnland vorig jaar aan kinderboerderij Merenwijk in Leiden heeft geschonken. Vanwege de coronarichtlijnen heeft het spel even staan wachten op de gesloten stadsboerderij, maar nu de regels versoepelen is de Weidemolen weer open voor bezoekers. Rijnland heeft het spel geplaatst in samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

Ons Blauwe Goud

Om de waterkwaliteit in de Zoetermeerse plas en de stedelijke wateren te verbeteren hebben Rijnland en de gemeente Zoetermeer de handen ineen geslagen in het project Ons Blauwe Goud. Het bevorderen van waterbewustzijn vormt een belangrijk onderdeel van dit project. Iedereen kan immers meehelpen om het water in Zoetermeer gezond en schoon te houden.

Waterbewustzijn vergroten 

Tijdens het spelen van het Slootspel leren jong en oud niet alleen dat eendjes voeren niet zo’n goed idee is. Ook hondenpoep en zwerfafval komen aan bod. Wanneer de quizvragen van het spel goed beantwoord worden, verschijnt er een schone sloot met verschillende waterplanten en dieren: hét teken voor een goede waterkwaliteit.

Meer informatie

Wil je een bezoek brengen aan stadsboerderij de Weidemolen? Bekijk dan hier het adres en de openingstijden. Kijk voor meer informatie over wat Rijnland in Zoetermeer doet om de waterkwaliteit te verbeteren op www.onsblauwegoud.nl.