Schep mee voor schoon water

Tot en met 10 oktober kun je een leuke prijs winnen met het opruimen van zwerfafval in en rond het water. Door te scheppen voor schoon water draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en hou je het water schoon. De 21 waterschappen in Nederland roepen alle Waterbazen op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water voor World Cleanup Day op 18 september. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar!

Afval registreren

Door het afval dat je raapt te registreren via de Litterati app draag je bij aan het oplossen van het wereldwijde plasticsoep-probleem. De app helpt de probleemgebieden in kaart te brengen en hierdoor weten we welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation meer inzicht in het probleem en hoe we dat in de toekomst beter kunnen aanpakken.

Hoe werkt het?

Download de gratis app Litterati en vul bij ‘Uitdaging’ de code WATERBAZEN in. Ga wandelen langs het water -of ga varen- en ruim onderweg zwerfafval op. Registreer je vangst in de app en draag zo bij aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. Onder de Waterbazen die meedoen worden vijf supboards verloot.

#ScheppenVoorSchoonWater

Vergeet niet een selfie met je vangst te plaatsen op social media met de hashtags #WatEenWaterbaas, #ScheppenVoorSchoonWater en #hhrijnland.

Meer informatie

Meer informatie over de actie en de prijzen zie: www.waterschappen.nl/scheppenvoorschoonwater .