Tegels eruit bij de Goudse Casimirschool

Tegels eruit bij de Goudse Casimirschool

De kinderen, leerkrachten en ouders van de Casimirschool hebben er lang op gewacht, maar eindelijk was het zover, het schoolplein van de Casimirschool op de Groeneweg wordt aangepakt. Donderdag 21 februari haalden wethouder Hilde Niezen en hoogheemraad Marco Kastelein samen met de CasiKids de eerste tegels uit het huidige schoolplein. Hiermee werd het startsein gegeven voor de transformatie van het saaie, grijze schoolplein naar een spannend, leuk en duurzaam schoolplein met volop ruimte voor groen en water.

Rijnland verwijdert ook een tegel

De Casimirschool is met de plannen voor het nieuwe schoolplein op zoek gegaan naar fondsen en co-financierders. Het hoogheemraadschap van Rijnland draagt, in het kader van de pilot Maatschappelijke Initiatieven, met 10.000 Euro bij aan de realisatie van dit Groenblauwe schoolplein.  

Waterbewustzijn en plezier

Bij een groenblauw plein krijgt water de kans om in de grond te trekken voordat het overlast geeft, zorgen planten en bomen voor zuurstof en koelte en vormen ze een goede omgeving voor vlinders, bijen en andere insecten. Vanwege klimaatverandering zijn dit soort groenblauwe schoolpleinen hard nodig. We hebben immers nu al te maken met hoosbuien en tegelijkertijd langere perioden van hitte en droogte. Een groenblauw plein heeft bovendien een positieve invloed op het speelgedrag, de gezondheid, het plezier en de concentratie van kinderen. Op deze manier investeert Rijnland mee aan het klimaat adaptief en duurzaam maken van de leefomgeving.