Hoogheemraad Bas Knapp

Tijdelijke bestuurswissel bij Rijnland

Op 30 juni 2021 treedt Ineke van Steensel vanwege gezondheidsredenen tijdelijk af als hoogheemraad van Rijnland. Op deze manier krijgt zij voldoende tijd om goed te herstellen. Ineke blijft als VVD-lid actief binnen de Verenigde Vergadering (VV) van het hoogheemraadschap.

Voorgedragen hoogheemraad

Ineke van Steensel treedt af voor een periode van 16 weken met ingang van 30 juni. Op woensdag 30 juni is fractievoorzitter Bas Knapp door de VV benoemd als hoogheemraad om de werkzaamheden van Ineke van Steensel over te nemen. Jaap van Oeveren neemt de functie van fractievoorzitter van de VVD over van Bas.

Actief voor het waterschap

Bas Knapp is geen nieuwkomer in de politiek. Sinds 2019 is hij lid van de gemeenteraad in de gemeente Noordwijk. In 2020 is Bas ook lid van de raad van toezicht geworden van de Leiden University Green Office en aansluitend in 2021 voorzitter van de raad van toezicht van de Nationale Jongeren Milieuraad.

Toen Bas Knapp in 2019 de cursus ‘Actief voor het waterschap’ volgde, werd zijn interesse voor het waterschapsbestuur gewekt. Bij de waterschapsverkiezingen van 2019 kwam hij voor de VVD in het algemeen bestuur van Rijnland. Bas Knapp: “De komende 16 weken ga ik me richten op waterveiligheid. Naast het zuiveren van water is dit een topprioriteit van Rijnland. Het werk moeten we doen in een dichtbevolkt gebied met 1,3 miljoen inwoners, dat voor 90 procent onder zeeniveau ligt. Graag zet ik mij in om het belang van water hoog op de agenda krijgen.”