Awzi Haarlem Waarderpolder

Verkennend bodemonderzoek AWZI Haarlem Waarderpolder

AWZI HWP (Afvalwaterzuiveringsinstallatie Haarlem Waarderpolder) is een van de grootste en oudste zuiveringen van Rijnland. Om in te spelen op de ontwikkelingen rond klimaat, circulaire economie en biodiversiteit sluit Rijnland aan bij de vragen die leven in de samenleving. Ter voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen is een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd op de locatie van de zuivering.

Op het uitgestrekte terrein van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Haarlem Waarderpolder heeft ingenieursbureau Wareco, in opdracht van Rijnland, een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd. Omgevingsmanager Maurice Louweret: ‘Wij vonden het een goed idee om al in voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen een milieutechnisch onderzoek te laten doen naar de bodemkwaliteit van het gehele zuiveringsterrein. Mocht er sprake zijn van ernstige vervuiling van - delen van - het terrein, dan moet je immers saneren.

Wat heeft het verkennend onderzoek opgeleverd? Lees hier de bevindingen van het ingenieursbureau Wareco: Verkennend bodemonderzoek AWZI Haarlem Waarderpolder september 2021.