Waterschappen blijven mkb steunen

Waterschappen blijven mkb steunen

Waterschappen blijven tot vreugde van MKB-Nederland het midden- en kleinbedrijf steunen. Opdrachten voor werken aan bijvoorbeeld dijkversterking gaan ook in coronatijd zonder haperen door, daar wordt stevig op ingezet.

MKB-voorzitter Jacco Vonhof bezoekt vandaag samen met dijkgraaf Rogier van der Sande van het hoogheemraadschap van Rijnland een dijkversterkingsproject in Bennebroek. Het project wordt uitgevoerd door een regionale MKB-aannemer Benecke.  

"In deze tijd van ongekende economische krimp, zijn dit soort opdrachten enorm belangrijk," aldus Vonhof. "Bouwbedrijven en hun toeleveranciers komen zo de crisis door en kunnen hun personeel vasthouden. Dat is heel belangrijk voor de sector. Er ligt immers ook een grote opgave op het gebied van woningbouw. Vroeg of laat gaat er weer een enorm tekort ontstaan aan goed geschoolde vakmensen.”

Van der Sande beaamt dit belang: “Rijnland staat met de voeten in de klei, midden in de maatschappij. Onze bijdrage gaat verder dan de zorg voor goed waterbeheer. Ondanks de huidige situatie rondom COVID19, PFAS en stikstof gaat het werk  door en steunen wij daarmee ook de ondernemers.”

Waterschappen hebben daarnaast een belangrijke taak in het vroegtijdig ontdekken van brandhaarden van Covid-19, door controles van het rioolwater. Heel belangrijk, meent Vonhof. "Kost wat kost moet een tweede golf worden voorkomen. Dat is een rampscenario voor de zorg, de volksgezondheid, en zeker ook de economie."