Rijnlandse eregalerij heeft er een mijlpaal bij

Rijnlandse eregalerij heeft er een mijlpaal bij

Bijzondere en innovatieve projecten krijgen bij het hoogheemraadschap van Rijnland een plek in de eregalerij. Dat gebeurt al sinds 1878. Het gaat om projecten die vertellen hoe waardevol het werk van Rijnland is. Vlak onder het plafond van de grote vergaderzaal bevindt zich een fries, een doorlopende verticale rand. Op het fries staan een paar indrukwekkende Rijnlandse mijlpalen geschreven. Het laatste bijgeschreven project was Kustwerk Katwijk. Maar ter gelegenheid van het 765 jaar bestaan van het charter van Rijnland is daar nu een nieuwe mijlpaal bijgekomen.

Medewerkers van Rijnland mochten “hun” project indienen om kans te maken op een plek op het fries. In totaal zijn er vijftien heel uiteenlopende projecten ingediend om mee te dingen naar die eervolle plek in de grote vergaderzaal. Uit deze vijftien heeft het dagelijks bestuur een keuze gemaakt en een selectie van vier spraakmakende projecten voorgelegd aan de Verenigde Vergadering (VV), het algemeen bestuur van Rijnland.

De genomineerden die hebben meegestreden voor een plaats in de eregalerij zijn niet alleen beeldbepalend voor het werk van Rijnland. Ze symboliseren ook een trendbreuk en passen bij Rijnland als vernieuwende organisatie.

En de winnaar is?

De Verenigde Vergadering heeft als jury gekozen voor het project Piekberging Nieuwe Driemanspolder en licht de keuze als volgt toe: “De Piekberging Nieuwe Driemanspolder is gerealiseerd in 2019. Het is een eerste, markante toevoeging aan ons watersysteem dat in samenwerking met andere overheden multifunctioneel is opgezet en uitgevoerd. Diverse grote opgaves zoals de kaderrichtlijn water (KRW), recreatie, biodiversiteit en klimaatadaptatie komen samen in dit project. En daarom verdient dit bijzondere project een plek op het fries in onze VV zaal.”

In dit  filmpje worden de vier nominaties, waaronder de winnaar, uitgelicht.

 Meer over Rijnland 765 jaar en de mijlpaal op het fries lees je op Bewust leven met water.

Meer informatie Nieuwe Driemanspolder https://www.n3mp.nl/