Nieuwe podcast ‘Water Leeft!’: Rijnland op bezoek bij Dunea

Nieuwe podcast ‘Water Leeft!’: Rijnland op bezoek bij Dunea

In aflevering 5 van de podcastserie ‘Water Leeft!’ trekken Hanneke Hofstee en Mike Dijkstra de duinen in van Meijendel met Harrie van der Hagen van Dunea. Dunea Duin & Water is een drinkwaterbedrijf, maar ook natuurbeheerder van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Harrie van der Hagen is in dit gebied aangesteld als landschapsecoloog.

Zowel Rijnland als Dunea zijn zuinig op het duinlandschap. Voor Rijnland betekenen duinen bescherming tegen de zee, voor Dunea zijn de duinen een voedingsbodem voor drinkwater. Toch weten zij elkaar te vinden. De gezamenlijke geschiedenis begon zes jaar geleden toen Rijnland een gedurfd experiment uitvoerde met toestemming van voormalig dijkgraaf Gerard Doornbos. Er werd een gat in de duinen geslagen om de natuur vrij spel te geven. Meer hierover hoor je in de uitzending.

Volg ‘Water Leeft!’

Nu corona ons dichterbij huis houdt, ontdekken we hoe mooi de eigen regio kan zijn. Aanleiding genoeg voor een mooie fiets- of wandeltocht in eigen omgeving en een andere kijk op ons water. Nederland is een waterland en dat kun je merken. In ‘Water Leeft!’, de podcastserie van hoogheemraadschap van Rijnland, laten we horen hoe mooi ons water kan zijn, met aandacht voor alle flora en fauna die daarbij hoort.