Rijnland blij met blauwgroen buurtidee

Rijnland blij met blauwgroen buurtidee

Het bestuur van Rijnland heeft de tijdelijke subsidieregeling Groenblauw Buurtidee vastgesteld. Hoogheemraad Ineke van Steensel: ‘Steeds meer mensen weten ons te vinden met ideeën hoe zij de woonomgeving meer waterbewust en toekomstbestendig kunnen maken, en dat steunen we van harte.’

Maatschappelijke Initiatieven

Groenblauw Buurtidee is het juridische vervolg op het proefproject Maatschappelijke Initiatieven, dat Rijnland drie jaar geleden is gestart. Het hoogheemraadschap wil nu met een tijdelijke subsidieregeling de initiatieven ondersteunen van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer maken.

Groenblauw schoolplein

Bij Rijnland zijn al diverse groenblauwe initiatieven gerealiseerd, zoals de aanleg van singelparken en water(speel) tuinen. Dit gebeurt met financiële steun en materiële inzet van het hoogheemraadschap. Vanwege het educatieve karakter hebben groenblauwe schoolpleinen een streepje voor.

De reacties zijn tot nu toe enthousiast, zoals blijkt uit dit filmpje van de Bethelschool in Waddinxveen, die met hulp van Rijnland en een hoveniersbedrijf een blauwgroen schoolplein heeft aangelegd.

Waterbazen

Ineke van Steensel: ‘Inwoners kunnen bij Rijnland aankloppen met buurtideeën, maar ook zelf werken aan waterbewustzijn. Thuis, in de tuin of op het balkon. Als waterschap vinden we dat erg belangrijk. Daarom zijn we een drie jaar durende campagne gestart, Waterbazen. Hiermee brengen we onder de aandacht hoe je waterbewustzijn kunt inpassen in het dagelijks leven. Het zijn de kleine dingen die het doen.’

Hoogheemraad Ineke van Steensel: ‘Het zijn de kleine dingen die het doen.’

Meer weten?

Lees meer over de Waterbazencampagne