Wandelen in het gebied van Rijnland

Wandelen in het gebied van Rijnland

Vrijdag 2 oktober heeft hoogheemraad Sjaak Langeslag de wandelgids “wandelen in Rijnland” in ontvangst genomen. Ontdek het Rijnlandse poldergebied met twaalf rondwandelingen in de omgeving van Leiden, Gouda, Bodegraven en Zoetermeer.

Auteurs Cock Hazue en Peter Kuiper nemen u mee op pad langs de Reeuwijkse Plassen, om het Braassemermeer, de bollenstreek en naar de kust bij Wassenaar. Ook het mooie duingebied van Meijendel staat op het wandelprogramma. Ondertussen leer je meer over de waterrijke natuur en de onmiskenbare rol van water die het gebied van Rijnland biedt, zoals:

  • Hoe Rijnland zich voorbereidt op de toekomst met blijvende investeringen in de kerntaken veiligheid en schoon water, stevige dijken en natuurvriendelijke oevers.
  • Hoe we de waarde van water nog beter kunnen benutten voor recreatie, energiewinning en andere mogelijkheden.
  • Hoe we samenwerken met partners en inwoners aan de realisatie van een toekomstbestendige en duurzame delta.

 

overhandiginggids800.jpg

Hoogheemraad Sjaak Langeslag (rechts) neemt de wandelgids in ontvangst van auteur Cock Hazeu.

Wandelgids bestellen?

De gids is verkrijgbaar bij de boekhandel of via de website van de uitgever.

Winactie

Op 11 oktober bestond het charter van Rijnland 765 jaar. En om dat te vieren, geven we vijf exemplaren van deze prachtige wandelgids weg. Hoe win je deze wandelgids? Stuur jouw mooiste wandelfoto vóór 31 oktober 2020 naar  of tag ons via Instagram met #wandeleninrijnland

We wensen je veel wandelplezier!

Lees ook:

Nog meer wandelen in Rijnland: