Oud Archief wordt zuurvrij omgepakt

Oud Archief wordt zuurvrij omgepakt

In het voorjaar van 2017 heeft Rijnland het zuurvrij ompakken van 850 strekkende meter archiefmateriaal aanbesteed. Dit is nodig omdat het huidige verpakkingsmateriaal van dit deel van het archief niet voldoet aan de eisen van de Archiefregeling en ook sporen van slijtage bevat door het vele gebruik.

Het werk is gegund aan Art Conservation, een bedrijf uit Vlaardingen dat zich bezig houdt met restauratie en behoud van allerlei soorten erfgoed. In augustus is Art Conservation met de uitvoering begonnen. Als eerste wordt het Oud Archief van Rijnland over de periode 1255-1857 omgepakt.

Ompakken Oud Archief Rijnland

Ompakken Oud Archief Rijnland

Het werk wordt in kleine porties gedaan in het atelier in Vlaardingen. Dat betekent dat steeds een ander deel van het archief tijdelijk niet beschikbaar is voor onderzoek. Naar verwachting zal het Oud Archief in januari 2018 van nieuw zuurvrij verpakkingsmateriaal zijn voorzien en weer geheel beschikbaar zijn. Wilt u weten of op dit moment een bepaald register of dossier voor u ter inzage beschikbaar is? Neem dan contact met ons op via archief@rijnland.net of 071-3063071.

Ompakken Oud Archief Rijnland