25. Doormodderen en afzien. Dat geeft voldoening!

Ken je dat? Iemand vraagt je of je zin hebt om 12 kilometer te rennen. Die 12 kilometer gaat voor een groot deel door de modder en daarbij kom je ook nog allerlei obstakels tegen. Je denkt niet na maar zegt meteen enthousiast ‘ja, leuk!’. Eenmaal aangemeld ga je toch maar eens op de website kijken. Op het scherm zie je een soort stormbaan met hindernissen genaamd Monkey Bars, 10 m Flyer, Toetanchamon Steps, Army Table en Execution… en je vraagt jezelf af: ‘ga ik hier echt aan beginnen?’ Ik had me dus (iets te) spontaan opgegeven voor Mud Master Haarlemmermeer 2017.

Eenmaal aan de start had ik toch wel last van lichte zenuwen. Niet vanwege het hardlopen, daar heb ik inmiddels genoeg ervaring mee. Maar de combinatie van hardlopen, klauteren, klimmen, ploeteren en modder was helemaal nieuw voor me. Afijn, nadat een stel mariniers een warming up had gegeven, ging ik samen met een flinke ploeg fitte mensen op pad voor een pittige tocht. Terug kon ik niet meer.

Een combinatie van water en land betekent heel veel modder. Individueel je grenzen verleggen en met je team meedoen en presteren, resulteert in een combinatie van blauwe plekken en spierpijn aan de ene klant, en een euforisch en voldaan gevoel aan de andere. En voor iemand die hoogtevrees heeft, ben ik er trots op dat ik me over 10 meter in koud water heb laten glijden en vanaf een plankje op 4 meter hoogte in het water heb laten klappen. Daarmee heb ik toch weer mijn grens weten te verleggen.

Vliegende Jeroen Haan

Een Mud Master worden is afzien, dat is duidelijk. Maar wat maakt het dan toch zo leuk? In één woord: teamwork! Want alleen door met elkaar samen te werken en elkaar te helpen lukt het je om over de Great Walls te komen en er een goede sfeer in te houden.

de finish

Worstelen en doormodderen, ook in teamverband, kan zwaar zijn. Maar de finish halen doordat je met elkaar de hindernissen onderweg trotseert maakt de voldoening groot. Wanneer is de volgende Mud Masters?

Met hartelijke groet,

Jeroen Haan

Reageer

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord: