8. Boem! Na een harde landing met beide voeten op de grond

10. Boem! Na een harde landing met beide voeten op de grond

Daar zijn we weer. Hard geland en met beide voeten op de grond gezet. Omdat de grond nogal zompig was door de vele regen van de laatste tijd (ik registreerde al ruim 90 mm in de eerste helft van oktober) viel de hardheid van de landing overigens wel mee.

Het weer heeft ons geholpen zogezegd. En met beide voeten op de grond bedoel ik, het virus dat ons allen weer goed te pakken heeft. Of hebben we onszelf te pakken genomen, omdat we het virus hebben onderschat? Nu zitten we weer vast. Kroegen en bars zijn weer gesloten. Geen uitjes meer naar het theater of naar een goed restaurant en we mogen niet meer in teamverband sporten. Dat gaat ons bezuren de komende weken. En, zoals al eerder het geval was, het treft niet iedereen in gelijke mate. Een rode status van ons land betekent beperking in reizen en de noodzaak tot thuiswerken. Een maatregel die velen persoonlijk en zakelijk treft. De beperking van familiebezoek om lief en leed te delen, de kans op verlies van werk of een hick-up in opleiding en carrière. 

Op slot

Vele deuren zijn gesloten. Wat nu te doen? In het voorjaar lonkte het zonnetje en gingen velen naar buiten. Wandelen, hardlopen of fietsen. Maar de dagen worden korter, het weer guurder en de temperatuur daalt. De verwarming gaat aan en we zitten met gesloten ramen binnen. In hoeverre bieden spelletjes doen, lezen en Netflixen voldoende afleiding én beweging? Ik denk dat er een dringende noodzaak is om met gepaste afstand naar buiten te gaan. 

Bewegen, frisse lucht en een andere omgeving 

Ga naar buiten! Een blokje extra om met de hond. Of samen een stukje wandelen, uiteraard niet met teveel tegelijk en met voldoende afstand. Trek in de weekenden of op een vrije dag de wandelschoenen aan om een langere wandeling te maken. Om u hierbij te motiveren en te enthousiasmeren kan ik u de nieuwe wandelgids “Wandelen in Rijnland” aanraden. Cock Hazeu en Peter Kuiper hebben 12 prachtige rondwandelingen beschreven. Deze wandelingen nemen u mee door ons mooie Groene Hart. Wilt u onder de pannen uit? Als u elk weekend één wandeling uitkiest, kunt u 12 weken naar hartelust wandelen. De wandelingen leiden u langs mooie objecten en waterwerken van Rijnland. In het boekje worden deze objecten zoals het bijzondere rijksmonument de molenviergang in Aarlanderveen beschreven en toegelicht. Is de afstand van de wandeling te groot? In de gids vindt u overzichtskaartjes zodat u kunt kiezen om een deel van het traject te lopen. En wat als tegen eind januari 2021 het coronavirus ons nog steeds in de grip heeft? Geen probleem. Loop de routes nog een keer. Kies een ander startpunt, loop de route de andere kant op en neem een fototoestel mee. In elk seizoen ziet de wereld er anders uit. Vervelen zal het niet.

Zet de wandelschoenen alvast klaar, stippel een mooie route uit en trek eropuit!

Deel je mooiste wandelfoto

Heb je een mooie foto gemaakt tijdens een van deze wandelroutes? Zet hem op Instagram en tag ons met #wandeleninrijnland. 

De favoriete wandeling van Sjaak Langeslag

Wandelen in het gebied van Rijnland doet je een heleboel ontdekken over de het polderlandschap en het werk van Rijnland. Nu in Coronatijd is het goed om af en toe naar buiten te kunnen en wat is niet leuker om een mooie wandeling te maken in je eigen omgeving. Luister hier het interview tijdens de uitzending UIT van 89.3 Radio West terug waarin hoogheemraad Sjaak Langeslag vertelt over de gloednieuwe wandelgids “Wandelen In Rijnland”. Wat maakt wandelen in Rijnlands landschap zo bijzonder? En welke rol heeft Rijnland in hoe het polderlandschap er nu uit ziet? Wat is de favoriete wandeling van Sjaak Langeslag en waarom? 

Verder lezen of wandelgids bestellen:

Nog geen reacties

Plaats een reactie