Waldo von Faber

Weblog Waldo von Faber

 • 5. Goed boeren met Rijnland

  Met mijn eerste blog van dit jaar geef ik allereerst de beste wensen voor 2022. Dat het maar een mooi jaar mag worden. Met goede stappen in de richting van een gezonde bodem en waterkwaliteit. De aftrap is al gegeven. Op 18 januari is het Landbouwportaal van Rijnland geopend.
 • 4. Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen

  Er zijn van die momenten dat ik met voldoening terugkijk op alle inspanningen die we hebben verricht. Vooral als ze leiden tot een tastbaar resultaat. Dat mocht ik eind maart ervaren, toen de Verenigde Vergadering van Rijnland zich akkoord verklaarde met het uitvoeringsprogramma voor KRW 3.
 • 3. Watermonsters en Waterbazen

  Allereerst: Wat vind ik het leuk dat zoveel mensen deze zomer hebben meegedaan aan Vang de Watermonsters! Nu dit “citizen science” onderzoek ons meer leert over de waterkwaliteit van kleine wateren in eigen omgeving kunnen we ons allemaal ontwikkelen tot echte “waterbazen”. Met kleine aanpassingen in en om het huis kan iedereen iets doen voor schoon en gezonder water.
 • 2. Allemaal vrijwilliger

  De afgelopen weken heb ik, toen het nog mocht….verschillende bezoeken gebracht aan hengelsportverenigingen. Zo was ik uitgenodigd bij een jaarvergadering om uitleg te geven over het werk van waterschappen en de wijze waarop hengelsportverenigingen in dit plaatje passen. Een paar dagen later gaf ik op locatie bij de Geerplas in Langeraar een uitleg hoe Rijnland werkt aan schoon oppervlakte water. Daarnaast mocht ik op 5 maart bij ons boezemgemaal in Katwijk de eerste vismonitoring uitvoeren van dit seizoen. Een bijzondere ervaring.
 • 1. Een blog van propjes???

  Een blog van propjes??? Of ik er een wil gaan schrijven, gewoon met enige regelmaat. Ja. Leuk. Waarom eigenlijk? Het is goed om te delen wat mij als dagelijks bestuurder bezighoud. Waar ik aan werk, samen met de collega’s binnen Rijnland. Een blog, niet met al te veel woorden, kortom kernachtig. Dat laatste maakt het tot een uitdaging.