in de klas

9 -12 jaar

Weet jij alles over water? Vast niet. Bij waterschap Rijnland weten we dat wel. Die kennis van water delen we graag met jou en de kinderen in jouw klas. Waarom? Omdat jij dan nog beter snapt waarom water belangrijk is. Waarom we samen moeten werken aan schoon water en droge voeten. Daarom komen we graag langs bij jou op school. In de klas. We laten gave filmpjes zien, vertellen over de kracht en de macht van water en doen een of meerdere proefjes. En natuurlijk kun je Rijnland ook bezoeken. Kom eens kijken bij een van de gemalen, waar we zorgen voor die droge voeten. Of bezoek een van de zuiveringen en kijk hoe we vies water ‘schoonwassen’.

rijnland in de klas

Rijnland in je klas

Als wij langskomen, dan krijg je les in WATER. En dat is zeker geen saaie les. We sturen de leukste mensen van Rijnland naar jouw school.

bezoek een zuivering

Bezoek een zuivering

Douchen, plassen, poepen, afwassen… waar gaat al dat vieze water naartoe? Naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie.

gemaal als klaslokaal

Gemaal als klas lokaal

Hoe zorgt Rijnland ervoor dat jouw omgeving niet helemaal onder water komt te staan als het dagenlang keihard regent?

kraak de klas

Kraak de klas

Weten jullie alles over het schoonmaken van water? Hebben jullie met de klas een afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) bezocht?

ken je kraak kracht

Ken je kraak kracht

Na het spelen van KRAAK DE CODES MET DE KLAS nemen jullie het spel, de antwoorden en oplossingen nog eens onder de loep.