Proclaimer

Servicenormen

Rijnland is u graag goed van dienst. Daarom houden we ons aan bepaalde servicenormen. Deze zijn gebaseerd op de BurgerServiceCode en geven aan op welke kwaliteit van dienstverlening u kunt rekenen. Vindt u dat wij niet volgens de Servicenormen hebben gehandeld? Meld het ons alstublieft. Dat kan door te bellen naar (071) 306 30 63 of een e-mail te sturen naar servicenormen@rijnland.net.

Privacy

Alle informatie die u ons geeft wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor u ze ons heeft gegeven. Bij het verwerken van persoonsgegevens volgen wij de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Deze wet helpt uw privacy te beschermen.

Website

Komt u iets tegen wat verouderd is of niet klopt? Dan horen wij dat graag van u! Op de contactpagina ziet u hoe u ons kunt bereiken. Binnen twee werkdagen zullen wij uw opmerking behandelen en als dat nodig is actie ondernemen.

Rijnland probeert daar waar mogelijk te voldoen aan de Webrichtlijnen van de overheid.

PDF

Niet alle geplaatste pdf-en van voor 1 januari 2015 voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen. Bezoekers kunnen op verzoek een toegankelijk versie van deze documenten opvragen.