Duurzaam hout

tsc

In 2009 heeft Rijnland samen met FSC Nederland het Convenant voor het stimuleren van het gebruik van FSC-gecertificeerde producten ondertekend.

Het aangaan van dit convenant betekende een positieve exposure voor Rijnland. De puntjes werden op de i gezet met betrekking tot de inkoop en gebruik van hout en houtproducten, kortom het mede formaliseren van wat Rijnland al deed. Volgens FSC is de beste manier om bossen te behouden ze te gebruiken maar dan wel op een verantwoorde manier. Dus door rekening te houden met ecologische, sociale en economischebelangen (People, Planet, Profit).

FSC is prominent opgenomen binnen onze duurzaamheidscriteria. In de werkbestekken binnen Rijnland waarin hout voorkomt, wordt op dit moment van inschrijvers geëist dat zij een geldig FSC-CoC certificaat hebben. Rijnland gebruikt FSC-papier voor multifunctionals, printers en faxen, bij de repro en voor briefpapier en enveloppen. 
Rijnland behoort tot de waterschappen die het goed doen bij de inkoop van duurzaam hout en in het bijzonder FSC-gecertificeerde producten. Dat blijkt uit een onderzoek van juni 2013  onder alle gemeenten, provincies en waterschappen. Begin 2015 doet Rijnland samen met drie andere waterschappen mee aan een nieuwe meting van FSC Nederland.

Fase: uitvoering

Samenwerking: FSC Nederland