Mobiliteit

Waar het de mobiliteit van zijn werknemers betreft, stimuleert Rijnland om zoveel mogelijk voor duurzame en vitale opties te kiezen, zowel voor dienstreizen als voor woon- werkverkeer

Rijnland maakt openbaar vervoer en fietsgebruik aantrekkelijk(er) door goede voorzieningen en vergoedingen te bieden. Het wordt de werknemer natuurlijk niet onmogelijk gemaakt om met de auto, de motor of de scooter te reizen, maar de voorkeur gaat uit naar duurzamere manieren van vervoer. Door dit beleid aan te moedigen, worden Rijnlandse werknemers zich steeds meer bewust van de keuze voor duurzamere opties, zonder de effectiviteit en efficiëntie daarbij uit het oog te verliezen. Rijnland geeft hiermee een voorbeeldfunctie als overheid, biedt hierdoor aantrekkelijk werkgeverschap, vindt vitaliteit belangrijk, gaat mee in Het Nieuwe Werken en let op kosten(besparingen).

Het Nieuwe Werken motiveert werknemers om op afstand via videoconferentie te vergaderen. Als het wel nodig is om te reizen zijn er NS-Business Cards voor OV en OV-fiets beschikbaar. In de parkeergarage staan poolfietsen die gereserveerd kunnen worden en voor elektrische fietsen en auto's zijn oplaadpunten aanwezig. Het wagenpark is verduurzaamd en sinds 2015 doen enkele medewerkers mee aan de Ecodrivers League, een competitie om zo zuinig mogelijk te rijden en het benzineverbruik bij te houden. Naar verwachting is hier grote winst mee te behalen want zuinig rijden bespaart veel brandstof. Het competitie-element spoort de deelnemers aan zo zuinig mogelijk te rijden. Het fietsstimuleringsprogramma en het aanbieden van de mogelijkheid om een elektrische fiets te proberen, staan op de rol.

Fase: uitvoering

Samenwerking: Ecodrivers League