Media

Elke dag nieuws, want water is overal en iedereen heeft ermee te maken. Rijnland zet 'water' graag in de spotlights

Het werk van Rijnland heeft betekenis voor de hele omgeving. Voor inwoners en bedrijven, voor onze samenwerkingspartners, voor veiligheid, gezondheid en het klimaat. Goede berichtgeving over onze activiteiten, plannen, ambities en resultaten vergroot ons bereik en het maatschappelijk draagvlak. Daarom vinden we het belangrijk te investeren in mediacontacten. We nodigen je graag uit contact op te nemen met een van onze woordvoerders.

Woordvoerders

Dijkverschuiving Reeuwijk onder controle

In de vroege ochtend van 26 juli kwam er een melding binnen over een dijkverschuiving bij de Middelburg- en Tempelpolder in Reeuwijk.
Lees meer

Hulpmissie Limburg

Inmiddels is bekend dat de noodsituatie in Limburg wordt afgeschaald. Dit betekent dat de Rijnlandse hulpmissie zich opmaakt om te vertrekken.
Lees meer

Financiering Limes Bubble Barrier is rond

De samenwerkingspartners van de Limes Bubble Barrier hebben bekendgemaakt dat de financiering van het bellenscherm rond is.
Lees meer

Rijnland staat klaar om Limburg hulp te bieden

Limburg is zwaar getroffen door overvloedige regenval. Delen van de provincie zijn overstroomd en Zuid-Limburg is verklaard tot rampgebied. Op 15 juli hebben de collega’s van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) via de Unie van Waterschappen een officieel verzoek tot bijstand gedaan aan alle waterschappen in Nederland.
Lees meer

Aanleg Piekberging Haarlemmermeer in volle gang

De watersystemen van Rijnland staan door de toenemende extreme neerslag onder druk. De aanleg van piekbergingen is een van de oplossingen om overtollig water tijdelijk te bergen, zoals de aanleg van de piekberging in de Haarlemmermeer.
Lees meer

Vakantietip: Vang de Watermonsters

Voor degene die thuis blijven tijdens de zomervakantie, of op een Nederlandse camping staan met een sloot in de buurt: al gedacht aan een slootsafari?
Lees meer