Pers

Elke dag nieuws, want water is overal en iedereen heeft ermee te maken. Rijnland zet 'water' graag in de spotlights

Het werk van Rijnland heeft betekenis voor de hele omgeving. Voor inwoners en bedrijven, voor onze samenwerkingspartners, voor veiligheid, gezondheid en het klimaat. Goede berichtgeving over onze activiteiten, plannen, ambities en resultaten vergroot ons bereik en het maatschappelijk draagvlak. Daarom vinden we het belangrijk te investeren in mediacontacten. We nodigen je graag uit contact op te nemen met een van onze woordvoerders.

Woordvoerders

Uitvoering herinrichting Parallel Boulevard officieel gestart

Dinsdagmiddag 14 september hebben wethouder Alkemade van de gemeente Noordwijk en hoogheemraad Von Faber van het hoogheemraadschap van Rijnland samen officieel het startsein gegeven voor de herinrichting van de Parallel Boulevard. Directeur Van der Hout van Dura Vermeer verzegelde het bouwterrein symbolisch met een hangslot. Daarna ondertekenden de heren een bouwbord om de samenwerking te bezegelen.
Lees meer

Schep mee voor schoon water

Tot en met 10 oktober kun je een leuke prijs winnen met het opruimen van zwerfafval in en rond het water. Door te scheppen voor schoon water draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en hou je het water schoon. De 21 waterschappen in Nederland roepen alle Waterbazen op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water voor World Cleanup Day op 18 september. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar!
Lees meer

Start vervangen kademuren Kolksluis Spaarndam

Deze week start aannemer Beens Groep met het vervangen van de oude kademuren en sluisdeuren van de Kolksluis. De werkzaamheden staan tot eind mei 2022 gepland. Met de uitvoering komt een einde aan een intensieve periode van voorbereidingen.
Lees meer

Regenton voor de groene tuin van bewoonster Gerda

Van betegelde tuin naar groene oase. Het Kampioenschap Tegelwippen in Haarlemmermeer (HAKA) is in volle gang. Vandaag opent wethouder Mariëtte Sedee van de gemeente Haarlemmermeer de eerste deelnemende tuin in Hoofddorp. En om de tuin van Gerda helemaal waterproof te maken, biedt Rijnland haar binnenkort een regenton aan.
Lees meer

Rijnland controleert teelt- en mestvrije zones in de Bollenstreek

Vanaf 2022 controleert Rijnland de teeltvrije zones in de Bollenstreek. Met als doel: schone sloten.
Lees meer

Rijnland start uitbreiding en renovatie afvalwaterzuivering Zwanenburg

De komende jaren wordt de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Zwanenburg uitgebreid en gerenoveerd. De AWZI’s in Heemstede en Haarlem-Schalkwijk zijn aan het einde van hun levensduur en AWZI Zwanenburg is toe aan renovatie.
Lees meer