Persvoorlichting

Deze pagina is voor journalisten. Heb je vragen over speciale issues met betrekking tot het werk Rijnland, neem contact op met één van onze woordvoerders

De woordvoerders van het hoogheemraadschap van Rijnland zijn thuis in de organisatie, werken voor een portefeuille en kunnen een journalist daardoor snel van een antwoord op een vraag voorzien. Ook bemiddelen en coördineren zij bij interviews. De woordvoerders zijn uitsluitend bereikbaar voor de media. Ben je niet van de media? Neem dan contact op via het klantcontactteam van Rijnland via 071-306 3535.

Woordvoerders

Water wijst de weg

Nu is het moment om de juiste beslissingen te nemen. Voor onze toekomstige generaties. Niet morgen, maar vandaag.

Waterbeheerprogramma 6

In ons nieuwe waterbeheerprogramma vertellen we hoe goed waterbeheer de hoofdrol speelt. Overal en voor iedereen.

Blijf op de hoogte

Onderzoek naar de Europese meerval in de Westeinderplassen

Samen met Sportvisserij Nederland en beroepsvisser Theo Rekelhof doen wij in de Westeinderplassen en de hier aan grenzende wateren onderzoek naar de meerval. Daarmee krijgt eerder onderzoek van 10 jaar geleden een vervolg.

Mijlpaal in watersysteembeheer: Ondertekening Groene Hart Bestuursovereenkomst

Donderdag 19 mei is de bestuursovereenkomst Groene Hart ondertekend door overheidspartners en minister Hugo de Jonge van VROM. Uitgangspunt van de Bestuursovereenkomst Groene Hart is dat alle ruimtelijke functies (wonen, werken, recreëren, energieopwekking) ontwikkeld kunnen worden mits het past binnen de gestelde voorwaarden voor bodem, cultuur en watersysteem.

Ben jij een Waterbaas? Doe de Waterbazencheck!

Ons land zit vol Waterbazen! Mensen die niet klakkeloos alles door de wc spoelen en zorgen dat hun tuin of balkon er lekker groen bijstaat. Wil je weten of jij al goed bezig bent voor schoon en voldoende water? Doe dan de Waterbazencheck.

Gemeenlandshuis Breestraat opent de deuren weer voor groepen

Als je wel eens door de Leidse binnenstad bent gelopen (met al haar prachtige historische gebouwen), dan ben je misschien ook langs het Gemeenlandshuis in de Breestraat gewandeld. Dit prachtige rijksmonument is sinds 1578 eigendom van het Hoogheemraadschap en misschien wel één van de markantste gebouwen aan de Breestraat.

Gratis vaarkaarten: Ontdek Rijnlands gebied per boot

Het vaarseizoen is weer begonnen. Ga jij er ook weer lekker op uit met je kano, supboard, sloep, jacht of speedboot en wil je een keertje een andere route varen? Dan hebben we voor jou prachtige vaarroutekaarten.