Bezoek Chinese docenten

Eind oktober 2016 zijn een viertal Chinese docenten van het Beijing Vocational College of Agriculture op bezoek geweest bij MBO Westland/ Lentiz College. Deze Chinese opleiding heeft een studierichting die gericht is op watermanagement en hadden in dat verband contact gezocht met de opleiding watermanagement in Naaldwijk.

Piet Hartog, coördinator van die opleiding, heeft ze een aantal waterprojecten in Nederland laten zien en kennis laten maken met diverse organisaties. Zo zijn deze studenten ook op dinsdag 25 oktober op bezoek geweest bij het Gemeenlandshuis van Rijnland. Jarno Deen van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft een presentatie verzorgd over de historie en de werkzaamheden van Rijnland en waarom de werkzaamheden van onder andere waterschappen voor Nederland zo belangrijk zijn.

Vanuit MBO Westland heeft deze kennismaking met de Chinese docenten als doel gehad om te kijken naar mogelijkheden voor de studenten van MBO Westland voor het opdoen van een internationale ervaring. De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door het Gemeenlandshuis. Uiteraard werden er met veel enthousiasme vele foto's door de Chinese docenten geschoten. Mede door het instant vertaalwerk van Hilary Wang (momenteel in het kader van studie bij Rijnland aan de slag) is de presentatie een succes geworden en zijn de docenten met een schat aan opgedane kennis op het gebied van Watermanagement naar huis gekeerd.

rondleiding Chinese docenten