Afstudeerder watergebiedsplan Gogerpolder

Mijn naam is Matthijs Oosterlaken en ben een vierdejaars watermanagement student aan de Hogeschool Rotterdam. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding en ben bezig met een afstudeeronderzoek bij Rijnland. Nadat ik in mijn derde jaar een meeloopstage had gedaan bij een ingenieursbureau, leek het mij leuk om de andere kant van het werkveld mee te krijgen tijdens mijn afstudeerperiode. Waar kan dit beter dan bij het hoogheemraadschap van Rijnland.

Het onderzoek dat ik uitvoer staat in het kader van het watergebiedsplan midden. Het watergebiedsplan de Gogerpolder valt hieronder en mijn onderzoek richt zich op welke maatregelen genomen moeten worden in de Gogerpolder om het watersysteem op orde te krijgen en hoe de omgeving hierbij betrokken kan worden. Verder loop ik met de omgevingsmanager voor het watergebiedsplan de Gogerpolder mee om een beter beeld te krijgen van de werkvorm hier bij Rijnland en de organisatie beter leer kennen. 

Inmiddels zit de helft van mijn afstudeerperiode er alweer op en heb tot nu toe veel goede ervaringen opgedaan bij Rijnland. Aan het begin kreeg ik gelijk het gevoel dat ik erbij hoorde en er heerst een prettige werksfeer. De mogelijkheid om mee te kijken bij andere projecten is ook erg waardevol, zeker vanwege de grote hoeveelheid projecten die Rijnland continu uitvoert. 

Begin juli moet ik afgestudeerd zijn en ik ben ervan overtuigd het de komende periode nog erg naar mijn zin te hebben.