Afstudeeronderzoek Joeri, cluster DiRK

Met trots kan ik melden dat ik ben afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool voor de versnelde HBO-opleiding Civiele Techniek (specialisatie waterbouw). Ik heb mijn afstudeeronderzoek verricht binnen het cluster DiRK (dijkverbetering Regionale Keringen) en overtuigend behaald met een 8,3 als eindcijfer.

Duurzame dijkverbetering Kortsteekterweg

Binnen het projectenteam van Rijnland ben ik op zoek gegaan naar een realistische en duurzame oplossing voor de dijk ‘Kortsteekterweg’ in Alphen aan den Rijn. De dijk (circa 5 km) is afgekeurd op het faalmechanisme ‘’macrostabiliteit’’ en sommige plekken voldoen ook niet meer aan de kerende hoogte. Vandaar dat er een variantenstudie is opgesteld voor de grond-, teen- en damwandoplossing om te kijken welke het beste tot zijn recht komt in de omgeving.

Alle varianten zijn getoetst op milieu-impact (DuboCalc) en circulariteit (de Circulaire Peiler). Deze softwaretools worden steeds belangrijker binnen de waterschappen. Vandaar dat ik ook het initiatief heb genomen om een extra samenwerking aan te gaan met het ingenieursbureau Lievense WSP; dit heeft geleid tot nieuwe inzichten.

Ook het projectenteam DiRK heeft optimaal kunnen profiteren van mijn eindproduct. Zo heb ik duurzaamheid meetbaar kunnen maken aan het bestuur. Hiermee heb ik een grote en positieve invloed gehad op de goedkeuring van de damwandvariant. Deze kwam het beste uit de studie waardoor deze ook definitief uitgewerkt mocht worden. Met het programma D-Sheet-Piling heb ik een damwandberekening uitgevoerd om het juiste lengteprofiel te bepalen voor het Definitief Ontwerp. Ook zijn er duurzame ideeën bedacht die toegepast kunnen worden bij de aanbestedingswijze en uitvoeringsfase.

Voorheen heb ik ook 2 andere meeloopstages gedaan (aannemer AHCO Weg & Waterbouw en het hoogheemraadschap van Rijnland). Lees meer over mijn ervaringen bij het projectenteam POAA als junior adviseur technisch manager. 

Wilt u met mij in contact komen. Stuur dan gerust een bericht via LinkedIn!