Digitaliseren van meetinstrumentatie en systemen

Mijn naam is Julian Schoo en ik studeer Engineering: Mechatronica & Robotica op de Hogeschool van Amsterdam. Mijn vader heeft mij via een oud collega (werkzaam bij Rijnland) in contact gebracht bij het bedrijf. De eerste indruk was heel fijn en de opdracht sprak me meteen aan. Ik heb de opdracht gekregen om een onderzoek uit te voeren naar het digitaliseren van meetinstrumentatie en systemen.

Momenteel zit ik in mijn vierde en tevens ook laatste jaar van mijn opleiding. De stage bij Rijnland is dan ook mijn afstudeerstage. Ik heb de opdracht gekregen om een (advies)rapport te schrijven over het digitaliseren van meetinstrumentatie en systemen. Een vrij brede opdracht waardoor ik heel veel heb geleerd. Ondanks dat ik in een rare periode stage moest lopen vanwege het coronavirus heeft Rijnland mij toch deze kans gegeven. Ik vond het gek om continu thuis te werken maar gelukkig kon ik wel naar de AWZI’s & AWTG’s toe om ervaring op te doen. Ik ben zelf een aantal keer aanwezig geweest in de Ontwikkel, Test en Acceptatieruimte op AWZI Katwijk samen met Willem Houwaard. Hier heb ik veel praktische ervaringen opgedaan wat ik persoonlijk erg leuk en interessant vond.

Toen ik begon met mijn stage op 18 april 2020 had ik nog twee moeilijke schoolvakken openstaan. Rijnland heeft mij de tijd en vrijheid gegeven om voor deze vakken te leren en zo heb ik deze naar blijdschap ook behaald! Ik heb het ook getroffen met de begeleiders die mij zijn toegewezen: Piet van Dijk, Bram Pracht en Wilbert van Haaster. Stuk voor stuk vriendelijke begeleiders die je graag nieuwe dingen aanleren. Rijnland is een organisatie waarin stagiaires erg serieus worden genomen. Ik heb zelfs een werktelefoon gekregen waarmee ik makkelijk kon whatsappen, mailen, bellen en mijn agenda inzien. Ook mag je zeker niet klagen over de stagevergoeding die het hoogheemraadschap van Rijnland biedt. Ik mag terugkijken op een leerzame en leuke tijd bij het bedrijf en zal deze bizarre periode met de pandemie nooit vergeten. Ik ben ook zeer tevreden over de kennis die ik heb opgedaan en de eindbeoordeling die ik gekregen heb.

Ik wil iedereen bedanken voor mijn stage bij Rijnland en ik ben zeer dankbaar dat ik in deze tijd stage heb mogen lopen! Rijnland denkt in oplossingen! Misschien had er nog meer uit de stage gehaald kunnen worden als ik op kantoor had gezeten, dan had ik meer mensen ontmoet en waarschijnlijk nog productiever gewerkt. Nogmaals, Iedereen bedankt voor de stage bij het hoogheemraadschap van Rijnland!