Meeloopstage als bedrijfskundige

Mijn naam is Danique van Amsterdam, ik ben 22 jaar en woonachtig in Roelofarendsveen. Ik studeer Bedrijfskunde aan De Haagse Hogeschool. Een half jaar lang heb ik stage gelopen bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, ik liep hier een bij het cluster realisatie en onderhoud.

Gedurende mijn stage maakte ik deel uit van het team onderhoudsmanagement. Ik heb dit als een fijn team ervaren, altijd wel iemand die je even wat wilt vertellen over het een en ander.

Tijdens mijn stage heb ik mij bezig gehouden met een financieel onderzoek. Ik heb onderzoek gedaan naar klein onderhoud. Bij Rijnland houdt klein onderhoud in: onderhoudsopdrachten met een maximaal bedrag van €25.000,-. De aanleiding van dit onderzoek was het grote aantal kleine onderhoudsopdrachten en de budgetoverschrijding van de afgelopen jaren. Mijn taak was om deze cijfers inzichtelijk te maken en hiermee het probleem duidelijk te krijgen. Hierna heb ik op zoek gegaan naar oplossingen. Het was een uitdaging maar ik heb het als heel leerzaam en interessant ervaren.

Een groot deel van mijn stage viel in de tijd van het Covid-19 virus. Dit betekende dat ik werkte vanuit huis. Rijnland heeft ondanks het thuiswerken altijd geprobeerd het beste uit mijn stage te halen. Een voorbeeld hier van is: toen ik bij Rijnland kwam is mij verteld dat, als ik in andere afdelingen geïnteresseerd was, er altijd geregeld kon worden dat ik een dag meeliep. Het verplicht thuiswerken maakte dit lastig, desondanks regelde mijn begeleider regelmatig afspraken met collega’s van andere afdelingen zodat ik eens met ze kon praten wat ze precies deden binnen de organisatie. Ik heb dit als erg leuk ervaren.

Wat ik fijn vond aan Rijnland is dat je echt als medewerker wordt gezien. Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om je dagen zelf in te vullen. Ze doen moeite om jou een leuke en leerzame stageperiode te bieden. Ik kijk terug met een goed gevoel op mijn stageperiode. Als je het aan mij vraagt is Rijnland echt een aanrader als je opzoek bent naar een stage!