Onderzoek naar afvalwaterpompen

Ik ben Corné Hartevelt, 24 jaar en ik studeer Werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool in Delft. Ik zit in het 4de en laatste jaar van de opleiding en om mijn studie af te ronden studeer ik af bij Rijnland.

Hoe ik bij Rijnland terecht ben gekomen.

Werktuigbouwkunde is een technische studie en voordat ik ging solliciteren bij Rijnland kreeg ik niet gelijk de indruk dat Rijnland veel doet met techniek. Ik kwam op deze pagina terecht en las de verhalen van andere stagiaires. Hieruit kwam naar voren dat afstuderen bij Rijnland met een technische studie zeker mogelijk is. Ik was meteen verkocht en ben gelijk begonnen met solliciteren. De sollicitatie en daarop volgende gesprekken verliepen vrij soepel en binnen een aantal weken stond de stageplaats inclusief opdracht vast. 

Wat ik doe bij Rijnland.

Het afstuderen duurt in totaal 17 weken en binnen deze 17 weken doe ik onderzoek naar afvalwaterpompen welke in de AWTG’s geplaatst zijn. AWTG’s zijn Afval Water Transport Gemalen welke het afval/rioolwater van de gemeente transporteren naar de zuivering. Om het afvalwater via persleidingen te transporten zijn pompen nodig. Deze pompen zijn voornamelijk van dezelfde fabrikant. De vraag van Rijnland is of er mogelijk meerdere fabrikanten zijn die pompen kunnen leveren met soortgelijke kwaliteiten als de pompen die nu in de AWTG’s geplaatst zijn. Op deze vraag richt ik mij in mijn onderzoek. Zo moet ik eerst inventariseren welke pompen er nu geplaatst zijn in de verschillende AWTG’s. Vervolgens ga ik deze pompen logisch groeperen en start ik een onderzoek naar de kwaliteiten en mankementen van deze pompen. Uiteindelijk vergelijk ik dit onderzoek met pompen van andere fabrikanten en met deze resultaten formuleer ik een aanbeveling voor Rijnland. Deze aanbeveling moet het in de toekomst makkelijker maken om te bepalen of een pomp wel of niet de meest verantwoordelijke pompkeuze is. 

Hoe ik het afstuderen bij Rijnland ervaar

Rijnland zorgt voor een flexibele werkplek. Zo mag ik zelf bepalen hoelaat ik begin en hoe ik mijn dagen indeel. Je bent verantwoordelijk voor jezelf. Alle middelen om mijn opdracht uit te voeren zijn ruimschoots aanwezig en ik krijg een meer dan voldoende stagevergoeding. De stagebegeleiding is zeer professioneel en ik merk dat er veel vakkennis en ervaring aanwezig is bij de begeleiding van mijn opdracht. Ik krijg van alle kanten hulp, zo staan collega’s open voor vragen en vertellen graag over wat zij bij Rijnland doen en wat zij voor mij kunnen betekenen. Rijnland organiseert interne opleidingen en activiteiten waaraan je deel kunt nemen om zo je kennis te verbreden. Tijdens de (jaarlijkse) stagiairedag heb ik verschillende stagiaires ontmoet met verschillende achtergronden. Rijnland is één van de leukere plekken waar ik stage heb gelopen. 

Rijnland is zeker een aanrader of het nu gaat om je snuffelstage of het afstuderen. Bij Rijnland weet je zeker dat je in een goede en gezellige werksfeer terecht komt.