Overzichtskaart peilbeheer

Mijn naam is Vera Breure en ik studeer mbo watermanagement niveau 4. Ik ben werkzaam bij Rijnland vanaf november 2016 en zal hier blijven tot juli 2017. Via een programma dat mijn school met de hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland organiseren ben ik hier terecht gekomen. Ik ben erg blij dat ik er deze afstudeerstage door gekregen heb en ik mezelf ambassadeur mag noemen.

De afdeling peilbeheer had al langer het idee om een overzichtskaart te maken die zich automatisch ververst en waar duidelijk op te zien is of het nap peil te hoog of te laag is. Aan de hand van kleuren is in één blik te zien of een nap peil goed is of niet. Bijvoorbeeld: groen is goed, oranje is oppassen en rood is fout. Nu werken ze met een programma wat een melding geeft zonder een echt goed overzicht te geven. Om deze kaart te realiseren moet ik een inventarisatie doen in het huidige meldingsprogramma, onderzoeken of alle gegevens correct en aanwezig zijn en zo nodig aanvullen. Hierna worden de gegevens aan hydronet gekoppeld. Hydronet is een programma dat grafieken en kaarten produceert en die je als een dashboard kan downloaden. 

Tot op heden vind ik Rijnland een hele fijne organisatie. Ik kan aan iedereen hulp vragen en iedereen is ook bereid om een beetje extra informatie te verstrekken. Toen ik hier kwam had ik al enige kennis over de verschillende afdelingen en onderwerpen van een waterschap, maar ik leer elke dag weer meer bij. 

Het leuke van deze stage vind ik dat het voor mij uitdagend is. Er zijn veel dingen die ik nog nooit heb gedaan en waarvan ik niet weet hoe ik het moet doen. En het is grappig om terug te kijken naar de dingen en problemen waar ik eerst tegen aan liep in vergelijking met de dingen en problemen die ik nu op kan lossen en over mee kan praten. 

Ik hoop dat mijn opdracht voor juli afgerond is en ik mijn diploma in ontvangst kan nemen. En voor de peilbeheerders hoop ik dat ik ze een product zal geven waar ze veel aan zullen hebben!